Julpynta

Idag har jag äntligen fått göra det som jag sett fram emot så otroligt mycket. Julpynta! Det innebär även att julmusiken är på högsta volym och att julkänslorna har infinnit sig sådär lagom till första advent och julskyltning. Här kommer lite bilder på mina favoritpynt.

Dessa två som står i mitt fönster samt på byrån är helt nyinköpta på Huseby julmarknad och är nog mina favoriter


Alex blev lite ledsen när jag gav julpyntet mer kärlek än till honom haha

Lerbehandling

Dagen har bestått av..inte så mycket. Skulle åkt till skolan men tåget var så pass försenat så det kändes helt onödigt att åka in på 10 min lektion. Blev att följa med mamma till jobbet en liten kortis och sen hem. Väl hemma blev det en runda med Ludde som bestämde sig för att ta sig ett uppfriskande lerbad. Inte uppskattat av matte så när vi kom tillbaka hem efter rundan blev det ett bättre bad för honom. Nämligen i badkaret så nu är han ren och lerbehandlad. Han är så söt för han blir alltid superfluffig så fort han har badat. Imorgon har jag ingen aning om vad dagen har att erbjuda mer än en långpromenad med hunden. Är så skönt att komma ut ett tag. Sen på söndag blir det såklart julskyltningen inne i stan, ett måste. Fira första advent ska det också göras, vet inte hur men firas ska det! Köpa lite födelsedagspresenter också eftersom folk aldrig slutar fylla år haha. Och sen hem till Alex för att fira hans pappa. Det är väl ungefär vad helgen har att erbjuda får väl se om det blir något mer, vilket det brukar :)

Såhär såg det ut första advent förra året...ja nästan i alla fall!

Blombukett

Jag har nog världens bästa pojkvän! Vi hade nämligen 10 månader igår och gissa vem som kom hem efter jobbet med jättefina blommor till mig :)
Nu blir det gå ut med Ludde en liten lång runda eftersom han ska vara ensam ett litet tag idag, första gången den här veckan :)

Nu längtar jag bara till det är snö i bakgrunden

Ansökningsdag

Har precis ansökt till lite utbildningar till våren så nu får vi bara hålla tummarna att det kanske mot förmodan finns någon plats kvar till mig. Då skulle jag bli lycklig...annars mindre lyclig men då är det som det är, inte mycket att göra åt. Just nu sitter jag med Ludde halvvägs upp i knät han är så trött det lilla livet. Han mest bara sover och sover. Rätt tråkigt men samtidigt rätt skönt. Imorgon blir det ut och gå en rejäl långrunda med hunden för både Alex och jag är hemma imorn så då kan man ju passa på att ta en långis tillsammans :) Ska även passa på att plocka med lingonris till mitt lilla "projekt" haha. Kanske åker även kameran med, det vet man aldrig!

Ludde och jag i början av hösten!

Som vanligt...

Nu är allt i sin ordning igen Alex och Ludde är hemma och jag ska till skolan. Eller Alex är och jobbar och Ludde ligger och sover bredvid mig. Eftersom han ska vara ensam ett tag idag har har vi varit ute och gått en runda, det är fint ute på morgonen...faktiskt. Igår kväll när Alex och Ludde kom hem så fick jag inte så mycket kvalitetstid med Ludde eftersom han var dödstrött. Han kom hem var jätteglad, fick ett ben och gick och la sig. Han var så trött så han orkade inte ens äta upp sin mat. Han bara tittade på den  fnös och gick och la sig. Men idag är det ordning och reda på honom igen efter en god natts sömn även om han sover nu så är han pigg som en lärka om bara 20 min igen :)

Jag har kommit fram till att Ludde är en hårboll med två långa och ännu mer håriga öron!

Saknar...

Inatt har varit en konstig natt. Min säng har aldrig känts så stor och kall. Det var nämligen bara jag som sov i den Alex och Ludde var hemma hos Alex föräldrar och häslade på men idag kommer mina små älsklingar hem igen. Till helgen tror jag att jag ska ut i skogen och plocka blåbärsris har nämligen planer på att göra en grej till mitt fönster men vad det är får ni inte se än men jag hoppas att det blir fint :)


Två stycken älsklingar trötta efter korvgrillning, sökande och svampplockning
Idag kommer de hem igen :D

Jullängtan

Städa städa städa :) Egentligen är det rätt kul. Det blir så himla fint och luktar gott. Just nu står rummet på vädring och våra täcken och kuddar har nyss piskats och de hänger ute på vädring i det fina vädret. Luddes täcke också såklart. Det är så där härligt friskt ute idag. Önskar att jag kunde gå en runda men skoskaven tar emot. Tänk att så små sår kan göra så förbaskat ont.
Imorn händer det som jag har längtat efter i en vecka nu. Alex och jag ska på Huseby julmarknad, det är så himla fint och mysigt på kvällen när det är helt upptänt med marschaller och man kan bara gå där och strosa. Det blir bara jag Alex och Ludde och det ska bli superkul! Jag längtar så galet mycket till julen så ska få bli skönt att få göra av med lite jullängtan.

En bild från julen 2010, på morgonen innan frukost när alla dricker must och äter lussekatt men här tittas det nog flitigt på tv och brasan brinner i bakgrunden


Jag längtar till det ser ut såhär utanför fönstret...


Och såhär om man ska se det från andra hållet


Och när man får hänga upp de här! Ja, det är vad jag längtar efter och så lördag förstås.





Lantliv

Oj! Såg precis att det är nästan en vecka sen jag bloggade sist. Kanske är dags för ett inlägg nu då :) Ligger hemma ensam i min stora säng eller okej min trogne kompanjon Ludde ligger förstås bredvid. Alex är hemma och hälsar på sin mamma och pappa så han ska stannar där för natten. Blir så läskigt tomt. Lyxade nyss till det med ett bad framför bästeprogrammet Halv åtta hos mig, jag vet jag vet jag är en tant, men jag gillar det.

Ska snart avnjuta en stunds läsning i mammas nya Lantliv. Det är ju snart på tiden att jag tar mitt pick och pack och flyttar hemifrån men det är ju så svårt det där. Varken Alex eller jag vill bo inne i stan för ingen av oss trivs där och inte minst för att Ludde ska kunna ha lite tomt att springa på och för att kunna fortsätta med alla härliga skogspromenader. Helst av allt skulle jag vilja bo i ett litet torp med en liten ladugård till så att jag kan ha några får och några höns och så för att Alex ska få sin efterlängtade gris med. Men problemet är att vi har krav. Jag vill kunna värma huset med ved och därför ska helst en köksspis och en vanlig kakelugn/öppen spis vara kvar inne i huset men många av husen är antingen sönderrenoverade eller inte renoverade alls. Och de husen som är helt orörda har alltså inte ens el och vatten och det kostar en del att fixa till.Alex vill även att det helst ska finnas ett garage så att han får meka med sin pärla som han kallar den. Hmm det är inte lätt det här. Hur som helst, stan blir det inte! Folk blir så förvånade när vi berättar det här för dem för vi är ju "trots allt bara 19 år". Ja, men jag måste väl kunna få göra det som jag vill även om jag "bara är 19 år". Jag vill kunna fixa och dona i ett alldeles eget hus och att vara hemmafru är något jag defenitivt skulle kunna tänka mig. Så det så! Även om jag bara är 19 år.


En riktig dröm, om det finns el och vatten så klart


En gammal lantlivstidning, bilderna är tagna från google

Förväntansfull

Sitter hemma och väntar på posten. Har betsällt en ny sele till Ludde nämligen. Var inne på Alex systers blogg och kikade och då hade hon tipsat om en hundsida med allt möjligt och jag kunde inte hålla fingrarana i styr utan klickade hem en ny sele. Röd och fin. Så¨nu väntar jag på att den ska dimpa ner i brevlådan för det borde den göra snart! Så nu hoppas vi bara att den passa honom så jag inte behöver skicka tillbaka den.

Här har vi den fina! Hoppas den sitter bra nu bara och tack Ninna för tipset :)

RSS 2.0