Tonårsmonstret

Idag är jag och den lurviga (Ludde, inte Alex) hemma med en liten sjukling, nämligen bror. Han har åkt på en rejäl förkylning men vi stannar hemma och pysslar om honom såklart! Var nyss ute och promenerade med hunden och han har kommit in i den oh så härliga trotsåldern men som tur är så är det bara inkallningen som han jävlas med. Man kan ropa och ropa men han bara sitter där och tittar på en som om man är ett ufo. När man har tröttnat på att ropa och bestämmer sig för att gå och hämta honom så drar han åt andra hållet. Men jag tänker inte blir arg utan ska bara fjäska på för det lilla tonårsmonstret, brukar bli bäst så i slutändan. Något som verkligen biter på honom är köttbullar. Så fort han ser att man viftar med en köttbulle så kommer han springades med svansen i vädret. Tack god gud så är ju detta en period som går över!


Äppelskrutt

Något av det bästa Ludde vet är att äta äppelskrutt, ännu bättre är om man kan få äta det i sängen.


Gud vad jag måste göra något åt hans frisyr haha
Jobba jobba
Obligatorisk vilopaus
Visst undrar man vad dom tänker på ibland

Halloween

Snart är det dags för halloween och jag önskar så gärna att jag skulle klä ut mig i år det är ju bland det roligaste som finns men så blir det nog tyvärr inte som det ser ut för tillfället. Men det gör inte så mycket jag får klä ut min bror istället haha. Alex och jag köpte en Darth Vader kostym till honom som kostade skjortan som han skulle ha på ett halloweendisco och på ett födelsedagskalas. Men då går den lilla brodern och blir sjuk samma dag som allt är tänkt, men vi får hoppas att det kommer ett annat tillfälle. Idag skar vi ut pumpan och den blev urfin. Design och utförande står såklart Alex för. Bild på den kommer upp ikväll när man kan se hur fint den lyser upp. Men men nu ska jag återgå till letandet av bra tipspromenader. Någon som har ett bra tips?
Förresten har folk svårt att skilja på mitt och ditt nu för tiden? Bara en liten fundering!


Blingbling

Nu äntligen kan Ludde använda sitt blingbling som jag har köpt till honom. Eller blingbling, det är en namnbricka som det står hans namn på och vårt telefonnummer om han skulle råka springa bort någon olycklig dag. Vi har haft sån där kapsel med en papperslapp i som man skriver namn och grejer på men det har inte funkat. Tror vi har haft tre stycken men antingen har hela trillat av eller så har bara underdelen trillat av och lappen åkt ur. Då fungerar det här mycket bättre. Innan kunde vi inte använda den för att han tyckte själva plinget från brickan va sååå jobbigt så han försökte få av sig halsbandet på alla sätt men nu funkar det toppen och jag jag tror nästan att han kände sig lite extra snygg när vi var ute idag. Svansen stod högt upp i vädret. Jag beställde den här från Internet för en billig peng och den har hållt färg och allt fint än så länge :) Här hittar ni den sidan!

Här har vi den namnbrickan på Luddes fina men något nötta halsband som vi har fått av Alex mamma!

Förlovningen

I fredags fick jag en väldigt fin fråga av min pojkvän nämligen om jag ville förlova mig med honom och vad säger man till den som man älskar mest av allt? Ja såklart. Så här sitter jag med en vacker ring på mitt finger och bara njuter av att få vara hans fästmö. Men jag tänkte jag skulle berätta om hur det hela gick till. Jag misstänkte att det fifflades lite bakom min rygg för det var mycket som jag inte riktigt hängde med i när han pratade med mina föräldrar kvällen innan. Ja, mina föräldrar visste om precis allt eftersom han är så fin och frågade dem om lov först. Men så kom fredagen och Alex mötte mig i Kalmar efter jobbet, jag fick instruktioner om att åka dit nämligen. Vi satte oss i bilen åkte bort till slottet och parken där det tog stopp. Alex grävde fram massa grejer ut bagaget och så gick vi in och satte oss i parken på ett ställe som han redan hade sett ut eftersom jag tycker om när det är lite avskiljt. Så där satte vi oss och så tog Alex fram mina favoritmackor, briesmörgåsar och det var så gott. Självklart hade han också köpt champis, eftersom jag inte dricker och han körde bil haha annars hade det varit champagne. Vi mumsade på allt och tittade på alla erkorrar som sprang omkring, det var verkligen jättemånga. Sen rätt som det är så börjar Alex berätta vad han känner för mig och oss och jag börjar självklart att gråta och så tar han fram ringarna och frågar om jag vill förlova med mig honom. Självklart sa jag lite rosslig efter alla tårarna och sen satt de fin fina ringarna på vår fingrar. Efter det så bar det iväg till restaurangen där vi hade vår första dejt och så smällde vi i oss så mycket vi bara orkade. Sen åkte vi hem till mig där hela familjen väntade och så firade vi med dem. Det kunde inte bli en finare dag än så men hur det än hade blivit så hade den varit underbar bara jag får vara med honom. Så nu sitter jag här som en föredetta flickvän men en nuvarande fästmö, lyckligare än någonsin!
Jag älskar dig så mycket Alex!




Här är min fina ring, det står 24/1-11 evig kärlek i den. Ska ta en bild på bådas ringar när jag hinner!

Klassiskt

Har precis kommit hem från en underbart vacker spelning i Oskars kyrka. Det var en liten orkester och en liten kör men så otroligt fint att det rann en liten tår på min kind!

Här är för övrigt en bild på vår bebis :)

Vistelsen

Kom vi hem från Göteborg för ågra dagar sen allihop och det har varit jättemysigt. Har verkligen haft fullt upp så har haft ont om tid att uppdatera. Men i Göteborg så har allt har funkat toppen med hundarna, trots att Yra löper. Festen var trevlig och på en kanonnivå med massa härliga människor. Alex och jag somnade jättetidigt, för ovanlighetens skull. Vi börjar bli riktiga pensionärer han och jag men det har vi inget emot haha!

En liten pluttludde och jag tyckte han såg rätt stor ut då haha

Imorgon

Imorn bär det av till Göteborg, all packning befinner sig just nu hos Alex. Han kommer och hämtar upp mig tidigt tidigt på morgonen. Ska försöka sova utan honom och Ludde. Känns otroligt konstigt när man är van vid att alltid ha någon där bredvid sig, hund som pojkvän. Inte lika lurviga bara. Kommer tyvärr inte att skriva så mycket i helgen men på måndag kan ni räkna med en rad biler!
Hoppas att alla där ute kommer få en lika fin helg som mig!





Jag saknar er så det gör lite ont!

Packa

Packa packa! Jag, ALex och Ludde åker till Göteborg på fredag morgon och är iväg över helgen. Ska hälsa på hans storasyster som ska ha inflyttningsfest. Här är hennes blogg för övrigt - http://christinarooth.blogg.se/. Ska verkligen bli jättekul :) Dock trivs inte jag i storstäder men det här ska nog gå bra! Eller hur?

Tror det viktigaste är med, bara hundmat och sånt annat roligt som är kvar!

Äppelchips

Under dagen idag så har jag gjort äppelchips. Supergott och superlätt!

Så först skivade jag äppelbitarna men den braiga apparaten jag berättade om tidigare och la på en plåt med bakplåtspapper.


Sen in i ugnen på ca 75-100 grader i 4 timmar med luckan lite lite öppen. Ut med dom och lägg på galler till de har torkat och sen är det bara knapra i sig. Om man inte har varmluftsugn så får man byta plats på plåtarna om man har mer än en. Jag vände även på ringarna en gång i timmen.

Dekorera med höstlöv

Igår skrev jag om löven jag torkade för ett tag sen. Nu är dom klara och utlagda på min byrå :)

Så nu ligger dom där tillsammans med mitt älskade jesusljus och min värmeljushållare.


Trött Ludde ligger i soffan och vilar

Myntate

Har precis varit ute och plockat mynta och hängt upp för torkning. Ska använda det till te hade jag tänkt. Visste du förresten att mynta är bra vid gallbesvär, magkatarr och om man ha uppsväld mage. Så efter en stor middag när man kan känna sig som om man bara jäser och jäser så kan en kopp myntate vara bra. Det kan även underlätta vid förkylning, men då ska man andas in ångorna, det lättar lite på trycker i näsan.


Höstlöv

Här om dagen plockade jag en massa löv ute. Man måste passa på nu när de är så röda och fina. Det måste nog vara det bästa med hösten, alla färger, det är så otroligt vackert. Men för att återgå till saken så ska jag pressa och torka löven för att sedan använda dom till dekoration.

Så först är det bara ut och plocka plocka, stor som små med valfri färg. Jag tog små som var superröda.


Sen lägger man dom i en bok till exempel. Mellan bladen så klar och sen är det bara slå igen och ta fram om någon vecka när dom är torra och platta. Vips, så har man väldigt fint höstdekoration och om man vill att dom ska hålla extra länge och extra mycket så kan man lacka dom. Men jag tycker om att hålla det naturellt.

Blomster

För ett tag sen tänkte jag att nu när hösten kommer så är det slut med blommor som kan pryda mitt rum. Men icke! I vår trädgård så växer det höstaster som är hur fina som helst. Så nu står de i mitt fönster och lyser helt lila och så matchar de mina eterneller!

Mina fönster är inte så smutsiga som dom ser ut jag lovar. Det är färg!
En annan bra blomsak är att mina pelagoner har börjat få knoppar! Wiho!

På mitt sätt

Jag har sett att det är många som har skrivit om hur man torkar äpple nu när det är säsong för sådant, så då tänkte jag att jag kan berätta om hur jag torkar äpplen.
Först så plockar jag äpplen på trädgården och sedan använder jag den här superduper ultrabra mackapären som tar ut skruttet, skalar och skivar äpplena åt en. Man bara vevar helt enkelt. En sådan mojäng kallas för äppelsvarv och kan hittas till ett bra pris på http://www.mikadesign.se under köksredskap. Jag är helnöjd med vår för den kan vara bra när man ska göra äppelpaj och kaka också. Den kan ju även skala och skiva potatis.
När detta är klart så hängs skivorna upp på pinnar i ställningen ovanför köksspisen och där får de hänga till de har torkat!

Extra lycklig

Idag är jag extra glad för att jag har fixat klart en skoluppgift, för att mitt fina växthus som jag fått av Alex lyser upp i höstmörkret och för att jag ska träffa en saknad vän imorn!


Farsdagkort

Nu har det varit fullt upp i helgen med födelsedagsfirande och annat roligt. Johnny, min mammas man, fyllde 50 och min systers pojkvän har fyllt 25 och snart fyller syster också 25 så då blir det 100-årskalas i november. Tyvärr så var det ingen som fick några roliga presenter, de kommer lite senare men vi har hittat några riktiga höjdare. Men Johnny fick ett kort av mig som jag hittade på en loppis och jag tycker det är supergulligt. Det är egentligen ett farsdag-kort men det passade så bra ändå.


Mitt hjärtegull

Har nyss varit ute och gått med Ludde och det funkar så bra. Det där med koppel har han satt sen första dagen vi fick honom. Visst han trasslade in sig lite och så men annars tycker jag att det har fungerat toppen. Men jag försöker att använda koppel så lite som möjligt, i alla fall här ute i skogen, men inne i den stora staden är det självklart koppel som gäller. Men här mitt ute i skogen så är risken minimal att man stöter på någon så här kör vi utan koppel så mycket det går. Så på vägarna har han koppel men på skogsvägarna och stigarna är han lös och vi har precis börjat öva på att stanna och vänta när han kommer till en väg han måste korsa och när jag säger varsågod är det fritt fram att springa över men inte innan dess. Dock är inte detta något som kommer vara så svårt att träna in eftersom han väntar ändå. Stannar jag så väntar han på mig och detta är inte något som vi har övat in, han har helt enkelt alltid gjort så. Det är superbra när vi till exempel plockar svamp (vi har honom lös när vi gör sånt också) eftersom han inte gärna går mer än några meter från husse eller matte men visst har det hänt att han har gått så pass långt att man inte ser honom men då är det bara vissla så kommer han.
När vi går i skogen så försöker vi att inte ropa på honom alls utan det är vissling som gäller. Det blir lätt att man tjatar annars och då blir får man en rådiss av Ludde. Vi visslar inte heller på honom i onödan utan bara när det behövs, till exempel om han skulle springa efter något eller rakt in i skogen. Lyckligtvis har detta aldrig hänt men vi visslar på honom ibland bara för att se så att det fortfarande fungerar och det gör det. Vi har aldrig haft några som helst problem med inkallning på honom, mer än när jag ska få honom att lämna kaninen ifred eftersom jag helst inte skriker på honom men när Alex ryter till så kommer han med en gång. Givetvis måste han också lära sig att gå i koppel när vi befinner oss i stan eller bland folk och det övar vi också på. Igår var jag och mamma och gick med honom inne i ett bostadsområde med andra hundar, barn och bilar som körde. Men det var inte några problem det heller. Så nu är det bara att försöka få båda delarna att funka och det vet jag att det kommer!


Skördefest

Som sagt så var det ju skördefest i helgen och det va supermysigt, speciellt på fredagkvällen för då brann det tända ljus och grejer överallt men glömde kameran hemma så har bara bilder från lördagen.

Vi träffade en snäll tant som mamma fick blommor av


Vi posade i solen

Vi såg en häxa som hade kört för fort

Vi såg pumpakaniner...

Pumpaigelkottar...

Pumpamöss...

Vi gick på en av ölands 50000 loppisar men fyndade tyvärr inget alls

Vi var inne i en ultramysig liten butik

Vi såg en fin bil

Vi fick förfrågan om vi kunde tänka oss att Ludde skulle få yngla av sig lite till nästa vår och givetvis är det värt att tänka på

Vi tröttnade på att vänta

Det blev kallt och alla frös, det slutade med att vi åkte hem

Och jag köpte torkade eterneller som jag hängde i mitt sovrumsfönster

Stringhylla

har verkligen inte haft tid att skriva dom senaste dagarna. Har varit på skördefesten och kommit hem jättesent och sen har vi fixat här hemma. Finns lite att göra ute nu innan snön och kylan kommer. menjag har fått upp telefonstringhyllan nu så tänkte visa hur det blev. Senare ikväll kommer  bilder från skördefesten och hur det blev med byrån!


Det färdiga resultatet.

RSS 2.0