"Min bästa vän"

Har precis klickat hem en bok som heter "Min bästa vän - aktivering och hundpsykologi" av Marie Hansson. Jag har blivit rekomenderad denna och utifrån vad jag har läst om den så verkar den riktigt bra. Får väl skriva en recession när jag har läst klart den. Boken tar upp hela grunden i hunduppfostran och hundpsykologi och dessutom den mjuka ideologin. Hundens språk och flocken, som jag tycker är väldigt intressant tas också upp. Det finns även massor av aktiveringstips. Ska bli riktigt intressant och förhoppningsvis lärorik läsning. Hoppas den dimper ner i brevlådan snabbt!

Bildkälla finns här

Värt att testa!

Har du som jag en hund som är helt bolltokig men du är helt kass på att kasta iväg bollen. Då måste jag bara tipsa om en superbra grej. Vi fick denna av Alex mamma här om dagen och hon hade i sin tur fått den från butiken där dom bor. Det är helt enkelt en reklemgrej från peidigree som man får om man köper två av deras produkter. Man kan kasta jättelångt och det är toppen för då får hunden springa lite längre än den skulle gjort om man kastar så illa som jag gör i vanliga fall. Vi har använt den nästan varje dag och det är lika roligt varje gång. Det bästa av allt är att om man har en hund som min som slemmar väldigt mycket när han blir lite uppspelt så behöver man inte ens ta i bollen om hunden släpper den på marken. Man kan helt enkelt bara fiska upp den med kastmojängen. Toppen! Oh så onödigt, men oh så bra! Definitivt värt att testa den om din hund tycker om att jaga bollar!

Såhär ser alltså denna otroligt underhållande grej ut


Vår boll är rejält använd som ni kan se!

Den nya pärlan

Fick en förfrågan för ett tag sen om jag inte kunde lägga upp bild på den nya bilen. Och visst kan jag det. Vi var ju i Göteborg för ett tag sen för att hämta den nya bilen som Alex fått. Yep, ni hörde rätt gott folk, fått! Han fick den av sin givmilde far och vi är så tacksamma! Här är den i alla fall.

Här står den och blänker så fint i sin blåa färg


Här är cockerspanielmärkena som jag skrev om tidigare
En av de bästa sakerna med den här bilen är att man kan öppna bara glasskivan om man villOch här har vi Luddes lilla hörna!

Den långa färden..

När jag skriver det här sitter vi förmodligen i bilen påväg till Göteborg eller så är vi redan framme och hemma hos Christina och Gusten. Det här är första gången jag gör ett tidsinställt inlägg så jag hoppas att det fungerar. Det är så segt att åka bil såvida man inte har superbra musik i bilen och det ska Alex och jag se till att ha på hemvägen. Det blir nog Veronica Maggio och annat smaskigt!

Här är en bild från när Alex hackade gurka som bäst haha!

Bildekal och sånt!

Usch vad det känns förfärligt och hemskt. Ja, tomt alltså. Ingen hund här alls. Ludde är hemma hos mina föräldrar och ska vara där tills imorn kväll. Då kommer vi och hämtar honom igen. Mina föräldrar erbjöd sig att passa honom när vi ska åka till Göteborg och hämta bil. De är allt bra snälla och bra att ha de där föräldrarna. Så imorgon blir det en massa massa bilåkande men det är det värt för en kombi haha. Så idag har jag varit och inhandlar dekaler att sätta i rutan där bak så alla kan se vad det är för fin hund som sitter i. Jag vet jag vet, Ludde är inte renrasig cocker men han ser mest ut som en och därför fick det bli det. Punkt slut. Någon dag ska vi även iväg att inhandla en tunnare madrass som han kan ha där bak att ligga på. Inte säkert att han använder den men det känns bättre i hjärtat i alla fall! I Göteborg ska vi även hälsa på Christina och Gusten och deras små sötnosar. Blir bilder och sådant roligt där ifrån imorgon. Men nu blir det laga mat! Tacos!

49:- för fyra stycken. Köpta i djuraffär. Fick bli svarta för black and tan fanns inte och röd blir ju helfel så svart blev bra tycker jag!

Sängmys!

Såhär härligt kan vi ha det om kvällarna :)

Soffhäng!

Just nu är det lite soffhäng hemma hos Alex. Åkte hit tidigare idag på morgonen för vi ska nämligen åka och hämta den nya bilen på fredag. Det blir lyx med en relativt ny bil som desutom är en kombi så Ludde kan åka tryggt och bra där bak! Ikväll blir det att se på mitt favoritprogram "Halv åtta hos mig" och se vad det bjuds på ikväll och så ska Alex och jag knåpa ihop något att äta här hemma med :) Hoppas ni har haft en bra dag :)

Göra ingenting

Ibland är det skönt att göra ingenting!

Födelsedagspresent

Skrev för några dagar sen att Alex skulle göra något alldeles speciellt. Han skulle nämligen få sin för tidiga födelsedagspresent av mig, en tatuering. Det blev en jättefin svala som sitter som en smäck på hans arm nu :)

Inte helt läkt än men väldigt fin :)

Pälsakuten!

Igår skrev jag om att det största problemet vi har just nu är att all snö fastnar i Luddes päls men vi har en lösning på detta problem. Det är inte bara långhåriga hundar med hans pälskvalié som får en massa klumpar i pälsen så tipsen kanske kan hjälpa flera andra! Det är inte så avancerat heller som tur är haha :) Men jag tar upp dom områdena som Ludde har problem med helt enkelt. Dessa är nämligen mage, tassar, öron och ben. När det gäller magen, öronen och benen så har vi helt enkelt gjort så att vi har klippt en hel del. Tunnat ut och kortat ner. Och sen på med pälsglans för hästar innan ni går ut i snön. Men spraya för guds skull ute annars blir det glashalt på golvet! Tassarna har ni säkert hört innan, samma sak gäller här. Klipp ner pälsen mellan tårna så fastnar det inte alls lika mycket snö, men här får inget glansspray användas för då blir det halt för hunden istället. Hitills har detta funkat jättebra och vi har sluppit en hel del snökatastrofer som tur är. Jag kan även tipsa om en grej till. Nämligen linfröolja. Jag köpte detta till Ludde för att hans klor är lite dåliga. I linfröoljan finns det omega-3 och omega-6 som kan förbättra bland annat pälsen och klorna så pälsen blir glansigare och tjockareoch klorna blir bättre helt enkelt. Och så är det alltid lite extra gott att få på fodret ibland. Linfröoljan som jag köpte  är också till hästar egentligen men funkar lika bra till hundar och även till människor. Och det har blivit resultat på klorna som ser mycket bättre ut nu så det ska vi fortsätta med. Men en liten kort förklaring på hur vi handskas med snön :) Ställ gärna frågor om ni har några sådana :)

Här har vi glanssprayet som jag köpte för dryga hundralappen. Köpte detta endast för att testa om det funkade och det gjorde det så nu ska ett annat spray inhandlas när den gamla är slut!


Och här är linfröoljan som jag köpte för ca 80 kronor. Denna ska vi fortsätta att använda!

Snölek!

Idag har vi varit och lekt en liten stund ute i snön och fick faktiskt lte bilder :) Ludde älskar snön och idag var han med och åkte spark en liten runda. Gick helt okej tills han kom på idén att springa framför sparken hela tiden. Problemet är bara det att snön fastnar i hans päls och tillslut blir det enorma klumpar. Men jag har fått lite tips om hur man ska undvika det så mycket som möjligt och det funkar faktiskt. Men hur jag gör tänkte jag tipsa om imorgon! Här kommer lite bilder i alla fall!


RSS 2.0