Brödburken

Är nu hemkommen från Alex och vi har ätit massa gott så klart :) Vi tackar för det! Nu är även telefonhyllan instalerad och klar i mitt rum, bild på det kommer imorn. Imorgon blir det även en loppisrunda med Alex familj till emmaboda där vi ska besöka återvinningen och Sabines. Hoppas på att vi hittar en ny fin kruka till en av mina växter och kanske en lampa till hyllan. Imorgon kan vi nog även sätta in byrån och självklart kommer bild på detta också. Efter det så blir det skördefestbesök nr.1, vi ska dit på lördag också :) Full rulle så att säga.
Men på tal om loppisar så kan jag passa på att presentera en till av mina favoriter i samlingen nämligen en röd och fin plåtburk som jag hittade på en loppis alldeles i närheten. Jag betalade 50 riksdaler för den men det var det värt eftersom den är otroligt fin och en nilsjohan. För tillfället står den tom men den ska nog snart fyllas med massa gott bröd. Något ska man väl få ut av att vara tillsammans med en bagare :)


Telefonstringhylla

Har än så länge varit i skolan och fixat lite. Nu har vi nyss badat av Ludde och kammat igenom honom för vi såg något som var igelkottloppor och dom rår man lättast på genom att bada och kamma så nu är dom små kräken borta. Jag antar att det inte är helt oväntat att han fick det eftersom han är ute nästan hela tiden och vi har igelkottar här hemma. Men nu sussar Ludde sött efter det traumatiska badet. Haha nej det gick faktiskt riktigt bra och det gick över förväntan att torka av honom, så tummen upp på det.
När jag kom ut från skolan idag och Alex hämtade mig så hade han en liten överraskning. Gissa vad? Jo, en telefonstringhylla so han hade fyndat idag för bara 5 kronor och den är helt fantastiskt fin så nu ska vi göra plats för ännu en skönhet i mitt rum :)
Senare ikväll blir det hem till Alex och äta massa gott, tar nog med kameran så lite bilder kanske dyker upp vid dagens slut :)


Det finaste

Jag hade tänkt berätta om en annan goding min fina samling. Nämligen en blombänk från någon gång på 50-talet. Jag har alltid alltid velat ha en sån dels för att ha blommorna på och dels för att den är så otroligt snygg, eller hur? Men varje gång jag har hittat någon så har den antingen varit alldeles för dyr för min budget eller i för dåligt skick. Men så för någon vecka sen när jag kom hem så sa min mamma till mig att gå ner i torkrummet och titta för det fanns en sak till mig där. Jag gick ner och gissa vad som stod där. Jo, precis en sådan blombänk. Då hade min härliga mamma sett en sådan och köpt den till bara mig. Så nu står den där under fönstret i mitt rum och bara lyser upp allt av sin skönhet!


kakbak

Idag har vi bakat årets första pepparkakor. Det gäller att vara ute i tid vet ni!

Härliga små blommor och grisar


Glittriga (ogräddade) änglar


och så tre gubbar så klart :)

The byrå

Måste måste bara skriva om en helt jättebra sak som Alex och jag håller på med. Nämligen en byrå. Det här med Alex kläder funkar inte längre haha. Först så hade han allt i en väska, sen hade han allt på golvet, sen la vi allt i botten på min garderob och sen la vi kläderna i halva min vanliga garderob och nu ligger allt överallt. Så vi bestämde oss för att inhandla vår första gemensamma möbel nämligen en 40-tals byrå som från början va i en superful färg så nu håller vi på att göra om den. Här kommer lite bilder.
Själva byrån var i två olika nyanser av grönt innan men nu så är det bruten grön umbra på den!


Och dom små handtagen kommer att bli svarta... Vi får se hur resultatet blir om ett tag

Vattenfall och svamp

Idag har jag varit en såndär skogsmänniska igen. Mamma fick upp mig och Alex relativt tidigt för att vi skulle ut och cykla i skogen och jag måste erkänna att jag inte var så jättesugen i början men när vi väl va ute i den kyliga höstmorognen så var det riktigt skönt och vilka fina ställen vi var på. Vi hittade en hel del svamp, eller trattisar rättare sagt, det finns gott om dom där ute nu. Tror vi fick med oss ungefär en hel papperskasse. Inget vi ska behålla själva dock eftersom vi redan har så mycket så det här skänkes helt enkelt bort till Alex syster och hans mormor och morfar. Blev en hel del härliga bilder på Alex och mamma och självklart svamp förstås, men lägger bara upp en liten del av det här :)

Nu kör vi!


Hittade en rödbrun jordstjärna, ska tydligen vara rätt ovanlig. Den är förövrigt gotlands landskapssvamp.


Ett fint litet stånd med trattisar, finns hur mycket som helst i skogen nu. Dom trivs bland mossa och ris i barrskog och gärna i en slänt.


Alex i sin snyggaste pose och outfit


Några riktigt taggiga röksvampar


Hittade en svamp som växte mycket mysko, nämligen in i stenen.


Och sist men inte minst så hittade vi en jättestor å som nästan hade ett vattenfall och den var stensatt nästan hela vägen, mitt ute i skogen. Hur häftigt är inte det :)

Torkade päron och skådebröd

Nu är päronen på torkning och bröden är klara. Blev dock ingen spårrunda för det blev helt enkelt för sent. Skulle ju skriva om hur man gör dom där päronen som för övrigt är supergoda när dom är klara. Men jo såhär går man till väga.
  • Skala päronen
  • Skär dom i bitar, ca 2x2 cm, de krymper till halva sin storlek när dom är klara
  • Koka sedan päronbitarna i vatten och socker i ca 2 min. Jag tog 1L vatten och 500g socker.
  • Ta upp bitarna ur sockervattnet och låt dom rinna av
  • Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och låt dom torka. Jag har haft mina i ett ställ ovanför kökspisen så det går lite fortare.
Alex gjorde även skådebröd. För er som inte vet vad skådebröd är så kan jag förklara. Det är ett bröd som man gör till dekoration, det ska alltså inte ätas och går knappt att äta för det är så hårt. Men man använder det som dekoration och formar det till det som det ska användas till. Alltså om det är kräftskiva så kan man göra det till en kräfta eller om det är midsommarafton kan man göra det till en majstång och så vidare. Ja ni fattar. Se, man lär sig något nytt varje dag.

Här kokas päronen för fullt


Här torkas päronen för fullt, ursäkta suddig bild


Man får väl passa på när han fortfarande får plats i knät haha


Såhär sociala är vi


Ett av Alex skådebröd

Produktiva

Igår blev det inget inlägg, orkade helt enkelt inte efter att Alex och jag hade delat ut all post. Jag vet att det säkert låter jätteslappt men det var faktiskt en runda på 3 mil. Så igår hände inte mer än att han och jag delade ut sjukligt mycket reklam, åt på IKEA, hälsade på Alex mormor och morfar och bestämde oss för att vi ska börja träna. Ja, ni hörde rätt jag ska börja träna. De som känner mig riktigt väl sitter säkert  och skrattar högt men jag saknar den gamla Hannah som inte hade gått upp 10 kg över en vår. Nä, nu jäklar ska det sättas igång, hoppas jag ehehe.
Idag har vi än så länge skurit upp och sockerkokat päronbitar som ska torkas och bli namnam när dom är klara. Bilder och förklaring på hur man gör detta kommer senare ikväll eller imorgon. Vi har även tvättat och handlat (vuxenpoäng på det). Just nu håller Alex på med något som heter skådebröd och han är superduper duktig, fast jag har ju gjort basen till degen så jag är lite bra jag med haha. Senare ikväll blir det nog spåra lite med den där Ludde så att han får jobba lite eftersom han större delen av dagen har sovit och ätit grisöra.
Är du nöjd nu Ninna haha :P




Mammas mysiga köksfönster

Extraknäck

Har precis hjälpt Alex med sitt lille extraknäck som reklamutdelare. Detta innebär att vi har de senaste 3 timmarna suttit och vikt ett ton med reklam som ska delas ut på söndag. Känner mig inte ett dugg mer upplyst än innan mer än att jag aldrig tänker handla pizza i Trekanten eller handla på siba, usch och tvi åt dem!
Ludde ligger bredvid oss i soffan och är trött som få av att ha gjort precis... ingenting idag förutom en liten snabbis inne i stan för att köpa strumpbyxor. Jag har konstaterat att höstmodet är rätt snyggt men att gina tricot har absolut inget snyggt alls och knappt inte H&M heller...vart ska man då vända sig som en fattig student?

Ludde som är trött av en anledning igår kväll
En av högarna med reklam som blev. Notera en av högarna, det finns 3 till.

Hjärnmos

Jahapp, vi skulle testat den där reflexvästen ikväll men så blev det inte. Ludde är för trött, jag är för trött och Alex är för trött för att ge sig ut i mörkret. Känns lite som att hjärnan har gett upp  och omvandlats till mos. Har nog spårat i sammanlagt 3 timmar idag och det är jobbigt för en hundhjärna att ta in allt, speciellt om man är liten. Har har nog inte haft tid att vila i ens 20 min idag, det kallar jag fullt upp. Imorn lär han säkert vara lika trött då med eftersom det kommer bli en liten minitripp in till stan för att hämta Alex reklam och köpa nya gula fina strumpbyxor på H&M.
Passade på att ta bilder på Ludde idag när han sysselsatte sig med sina roligaste lekar. Den ena innbär att någon ska kasta iväg en orange grej med rep i och sedan springa och hämta den. Sen ska någon kasta igen, hämta, kasta, hämta kasta, ja ni fattar poängen. Den andra innebär att man ska hänga i en repsnutt som sticker ut på vår gunga hemma i trädet. Man ska helst hänga och dra i den när någon gungar och bäst är det när det blir lite fart på det hela så man hänger med tassarna i luften.

Kasta....
Hämta.
Och så hänga och dingla

Dra en lina

Har precis kommit hem från Alex och nu sitter vi här hemma och är väldigt blöta av regnet istället. Var nyss ute och spårade lite med Ludde, var ju tvungen att inviga den nya selen och linan som vi har fått av Alex mormor och morfar. Pengarna räckte även till en reflexväst att ha nu när det börjar bli mörkt om kvällarna när man är ute och går. Jag tycker det är viktigt att synas i mörkret vilket ni kanske märker haha. Selen var super och linan också, men dene bränns i händerna så får se vad vi ska göra åt den saken. Västen har vi inte hunnit testa än men ikväll blir det nog att inviga den också så då kan jag skriva om hur den funkade.
Ludde sitter ute i grovis och tittar på mig som om jag vorde den elakaste människan på världen för att han tvingas vara där ute, men så går det om man är en jätteblöt hund. Han är nämligen livrädd för handdukar och det är helt omöjligt att torka av honom och vi har verkligen försökt med allt. Någon som har något bra tips? Så han får helt enkelt vara där ute till han har torkat och till vi har kommit på något sätt att kunna torka av honom på.

Luddes helt egna lina och sele
Den otroligt snygga reflexvästen, ser ut som att han har polo på sig hehe.
Allt är från Lantmännen.

Bilduppdatering

Än så länge har dagen inte bestått av så mycket mer än skola, spåra med Ludde och varit ute och lekt i höstsolen. Jo, just det, kommit hem till pojkvännen också så klart. Har inte jättemycket att skriva så tänkte uppdatera i lite bilder istället.

Alex upptäckte varför Ludde tuggade flitigt på benet. Det var till hälften söndertuggat och slemmigt.
Det här känns bara som en typsik Luddebild
Vi var tvungna att testa tunneln som han inte tyckte var ett dugg otäck
Titut!
Bästaste och underbaraste Alex får självklart vara med på ett hörn (älskar dig)
Hannah glad. Ludde glad. Allting bra
Trött och lycklig
Ludde visar upp sin snygga cockerprofil

Rumpont

Precis kommit hem efter att ha åkt bil en bra bit. Jag och Alex följde med Johnny för att köpa ny bil och han behövde någon som körde hem den gamla med honom och givetvis ställde Alex upp. Totala 60 mil känns helt klart i rumpan. Ludde ligger bredvid mig och är fortfarande helt slut efter att ha spårat en liten stund idag. Det här med spår känns som något för oss så nu blir det nog inhandling av spårlina och kanske en sele. Hoppas han blir så pass duktig att man kanske kan börja tävla lite. Han har i vilket fall en galen fallenhet för det här med att nosa upp saker.

Ett riktigt litet blötdjur efter att ha varit ute i höstregnet.
Alex när han fortfarande är pepp på att köra

Busväder

Usch, idag är det sånt där riktigt höstväder eller busväder som vi brukar kalla det här hemma. Blåst, kallt och regn. Men jag kan ju inte säga något annat än att jag tycker det är rätt mysigt när man har varit ute en stund och blivit precis sådär lagom kall om kinderna innan man går in och kan krypa ihop och värma sig framför köksspisen som brinner och det ända man hör är spraket från elden. Busväder brukar också innebära rätt bra städdagar. Man har liksom inget annat att göra så varför inte ta tag i dummråttorna under sängen. Det har en tendens att bli rätt många sånna innan jag gör nåt åt det.

Riktigt rått ute
Rummet under städning

Skogsfamiljen

Dagens påhitt har bestått av allt möjligt känns det som. Började dagen med att baka kladdkaka till ikväll och fixa lite. Senare kom min systers farmor och farfar hit och då blev det utflykt till den stora skogen och sjön. Vi åkte ner dit allihopa med korven i högsta hugg och satte genast igång med att göra en eld så vi kunde äta lite. Solen strålade och det var varmt och skönt nere vid den lilla insjön. Korv åts det i massor och Alexs helt underbara vetekrans var också uppskattad. Lite senare beslöt sig Alex och jag oss för att testa att spåra lite mer med Ludde och oj vad roligt han tyckte att det var. Alex drog sin jacka efter sig och gömde sig någonstans inne i skogen medan jag väntade med hunden tills han var klar. När jag fick klartecken eller antog att han var färdiggömd så släppte jag Ludde och lät honom leta. Snabb som blixten drog han iväg med mig i hasorna och givetvis hittade han husse bakom ett träd eller en sten, lika duktig som alltid.
Efter det drog vi oss iväg mot den andra skogen, svampskogen, för att se om vi kunde hitta något och jisses! Där stod det litervis med trattkantareller och bara väntade på att få bli plockade. Vi befann oss i skogen i ca 15 min och när vi  begav oss hemåt var vi 7 liter trattisar rikare.
Nu ligger två stycken änglar utslagna i sängen efter dagen men imorn väntar fler upptåg och fler äventyr.

Två stycken älsklingar trötta efter korvgrillning, sökande och svampplockning

Det heligaste

Jag tänkte presentera mitt heligaste loppisfynd som jag har gjort och det måste vara den här plåtburken som egentligen är tre. Jag hittade den på en återvinningsstation och fick köpa den för 25 kr, med alla våningarna. Ett riktigt fyndpris! Innan jag hittade den hade jag kollat runt länge om en likadan på tradera och lite överallt men då låg den på ett pris mellan 200-250 kronor så givetvis blev jag överlycklig när jag kunde hitta en till priset jag fick den för. När det gäller den där återvinningscentralen så gäller det att vara ute i god tid innan alla fyndgubbar är där. Det vill säga de som hänger på låset och springer in och plockar till sig det som de vill ha. Man är helt chanslös mot gubbarna. Det värsta med burken just nu är att den bara står och samlar damm, jag har liksom inget bra att ha i den men förhoppningsvis så kommer den fyllas med kakor när jag flyttat hemifrån. Men för mig
gör det inget att den mest bara står för oh så fin den är!








Andra gången gillt

Har inte den blekaste aning om vad jag ska försöka få med i min blogg men det får väl bli sånt spännande som händer i min vardag. Plocka svamp, underhålla Ludde (valpen) och skolan så klar.
Känns trist att gymnasietiden redan är över. Inte för att allt ansvar helt plötslig är upp till mig utan för att jag saknar det där sociala som man fick då. Man åkte till skolan fem dagar i veckan och träffade alla sina vänner som man på något sätt tog för givet varje dag. Men sen helt plötsligt så finns de inte där längre, då är de helt plötsligt utspridda över hela landet utan att jag ens hann säga hej då. Men en sak stannar i alla fall kvar och det är jag evigt tacksam för, familjen, som det antagligen kommer att skrivas en del om.
En annan sak som jag nog omedvetet kommer skriva om är alla underbara loppis- och second handfynd jag lyckas göra ibland, senast igår faktiskt men det får jag spara till en annan dag.


RSS 2.0