Nov. 30, 2012

Imorgon är det första december. Äntligen! Som jag har väntat på månaden när allt händer. Det är ju även första advent. Vi ska på julmarknaden på slottet imorgon. Brukar alltid vara jättefint. Hoppas på lite snö så att den rätta känslan infinner sig. Ska försöka få lite bilder från marknaden imorgon hade nämligen tänkt släpa med mig systemkameran. Jag rastar den allt för sällan nu för tiden. Men det är nog för att det är så smidigt att blogga från mobilen. För att försöka få in några ord om Ludde så har kan jag säga att han har lugnat ner sig betydligt med sitt beteende och det är så himla skönt. Han får dock vara hemma från marknaden imorgon, brukar vara tjockt med folk och speciellt tanter som kan gå genom eld för att komma fram. Jag blir så arg på sådana människor, hur svårt kan det vara att bara vänta någon minut. Förresten kan jag ju passa på att fråga vad ni vill läsa mer om i framtiden? Har ni några frågor kan ni ställa dom också :)


Nov. 27, 2012

Här om dagen började jag julpynta lite i förväg. Jag kunde verkligen inte hålla mig längre. Längtar till jul så jag nästan spricker!


Nov. 26, 2012

Idag har vi tagit en sväng i skogen med Ludde. Min mamma och jag hittade ett fint ställe att gå på en bit här ifrån så man måste ta bilen dit. Ludde älskar ju att gå lös och springa av sig, vilken hund gör inte det? Vi tog med tennisbollen också som funkar superbra när man behöver distrahera honom från något annat. När vi kom hem så va det direkt in i duschen för att spola av all lera. Sen låg Ludde och nanade en ta stund. Imorgon ska vi träffa ett gäng hundar och hundägare för att gå en runda tillsammans!


Nov. 23, 2012

Har precis kommit hem från Lantmännen, eller granngården som det också heter nu för tiden. Det trillade ju in lite pengar på kontot idag och då passade jag på att köpa lite nya grejor till Ludde innan resten av lönen ska spenderas på julklappar. Det blev ett nytt halsband och ett nytt koppel. Jag ville ha ett halsband som man snabbt och enkelt kunde trä över huvudet bara och det hittade jag ett. Och så hade jag problemet med det förra nylonkopplet att det skar in i fingrarna. Det problemet slipper jag nu. Är detta bara dåliga bortförklaringar till att jag helt enkelt bara ville köpa nytt för att jag kan? Vem vet! Jag är i alla fall toppen nöjd med det nya och särskilt dyrt blev det inte heller! Jag tycker 150 pix är värt att få ha fingrarna kvar faktiskt. Vi har ju beställt ett halsband från minx som borde komma typ nästa vecka. Men så länge kan inte jag hålla mig!

Jag har problemet när jag är och shoppar att jag aldrig hittar något till mig själv men alltid till Ludde. Vi har säkert drösvis med saker vi inte behöver men som när man står där "kan vara bra att ha". Är jag ensam om det här problemet?


Nov. 22, 2012

Det har varit lite tyst här ett tag och jag tänker vara ärlig och berätta varför. Jag är ingen människa som hymlar med saker och ting. Vill man ha ärliga svar ska man komma till mig haha. Men såhär är läget. Jag har ju tidigare skrivit ett inlägg om hur Ludde är och att han är reserverad mot människor. Det har tagit över lite för oss och blivit ett ganska stort problem som sätter käppar i hjulet för oss i vår vardag. Jag har varit totalt nere i nästan en vecka på grund av detta. Att min lilla bebis som är världens goaste mot mig nästan beter sig som ett monster mot andra. Men nu är det slut på sötebrödsdagarna Ludde luddesson nu ska vi börja jobba på dina brister ordentligt. Min bror var hur snäll som helst och tog kontakt med en vän som kan hjälpa oss på traven och jag är så fruktansvärt tacksam om det kan hjälpa! Så vi lägger ner viltspårandet för ett tag och ska istället jobba med luddes problem. Nu vet ni hur läget ligger till och nu får gärna fortsätta följa oss för jag lägger inte ner bloggen för det. Däremot kommer det handla mer om luddes beteendeframgångar!


Bajs

Idag var det alltså anlagsprov i viltspår för vår del. Dock gick det inte alls som det var planerat. Ludde var helt ur fokus och jag med. Han verkade inte ens ha någon större lust och satte knappt ner nosen mot marken. Hur kan man få det problemet med en hund som aldrig annars lyfter på nosen? Är det någon gång det ska hända så är det väl nu haha. Vi har alltid gått klockrent och det har aldrig varit några problem tidigare. Jag misstänker att det var mitt fel helt enkelt. Jag höll in honom för mycket och han gick på spänd lina. Jag var dessutom lite nervös, frusen och väldigt trött.  det var dessutom någon som gick med sina hundar i skogen och visslade på dom. Såklart det ljudet Ludde lyssnar på som bäst. Men! Jag är inte den som ger upp och speciellt inte när jag vet att han är världens dunderspårhund egentligen. Så vi övar på ännu mer även om jag är osäker på om det egentligen spelar någon större roll, han hade nog en dålig dag. Så bokar vi ett nytt anlagsprov och om det blir till våren eller innan snön kommer vet jag inte det får vi se. Det får ta den tid det tar tills jag har det rätta suget igen. Men öva det slutar vi aldrig med!

Ludde på bussen i somras!

Idag smäller det!

Idag händer det något riktigt roligt men vad det är säger jag senare. Ni får försöka gissa :)


Vad är tävlingslicens?

Jag fick en fråga om vad tävlingslicens är, vad ska man ha det till och hur funkar det?
 
Jo, jag ska försöka förklara så gott det går occh så tydligt som möjligt.
Såhär är det! År 2007 beslöt SKK:s kennfelfullmäktige att hundar som inte är stambokförda, alltså registrerade (typ blandras) också ska få sina resultat registrerade på tävling och prov. För att få starta på prov och tävlingar så måste du därför ha en tävlingslicens vid anmälan. Licensen räcker sedan hela hundens liv. Man har möjlighet att delta i prov och tävlingar som inte är rasspecifika. Som till exempel lydnad, vallhundsprov, agility, freestyle, grytprov och anlagstest i vildsvinshängn samt viltspårsprov. För att få licensen utfärdad krävs det att hunden är id-märkt (chip eller tatuering) och att den är ägarregistrerad hos SKK. Om hunden inte är ägarrregistrerad kan man göra det i samband med ansökan. Man följer bara instruktionerna. Man betalar en engångsavgift och den betalar man samtidigt som man betalar tävlingslicensen. Jag betalade ca 660 kr för allt sammanlagt. Hundar som inte är stambokförda i andra länder som har tävlingslicens som är godkänd i sitt hemland kan tävla i Sverige efter omregistrering av licens, typ hundar från Finland och Norge. För hundar som inte är registrerade från andra länder där det inte finns tävlingslicens så gäller krav på en svensk tävlingslicens. Hundar som är oregistrerade från Finland som har ett så kallar FIX-numer får tävla i Sverige utan svensk tävlingslicens. FIX-numret ersätter licensnumret på anmälan
 
På SKK:s sida står det:

"SKK har ett ansvar som ”hundägarnas riksorganisation”. Med detta följer att allmänhet och myndigheter utgår från att SKK är en garant för god hundhållning. SKK och dess specialklubbar har också ett stort ansvar för att Försvarsmakten, polisen, jägarkåren och andra näringar har tillgång till för ändamålet dugliga hundar."

 

 

 

 


Nov. 13, 2012

Jag hade tänkt försöka knåpa ihop ett inlägg om hur och vem Ludde är. Det kommer antagligen att bli mitt längsta och mest otydliga inlägg någonsin men jag ska göra mitt bästa för att göra det åtminstone lite intressant haha.

Ludde är min ögonsten, min hund, min lilla bebis, ja han är mitt liv! Han är envis som en åsna och kan bli riktigt sur. Ja, sur! Han blir det om han inte får vara där han vill typ soffan, sängen eller väcka min lillebror på morgonen ja men sånt som han tycker om. Då kan han sura ihop och vara det ett tag. Han är ganska mycket som en gammal gubbe. En sån med käpp och som ser riktigt riktigt sur ut. Han är inte någon familjehund egentligen men han älskar de som han känner. Nya människor kan han vara utan tycker han själv. Nya hundar kan han också vara utan. Han har oss och husse och matte är de bästa. Jag och Alex kan göra precis vad som helst med honom och han är världens mest underbara och goa mot oss men det är inte vem som helst som Ludde tyr sig till. Men Ludde är glad och han mår bra, det märker man på honom. Men det är många som tror att han är arg och dum men det är han inte. Han är skeptisk och osäker och man får ta honom som han är helt enkelt. Ska jag vara ärlig så är han ingen lätt hund! Men jag älskar honom ändå! Alla har sina bra och dåliga sidor, även han.


Spårandet

Jaha nu är det dags att komma igång igen. Men spårningen alltså. Har legat lite på latsidan vad det gäller det på den senaste tiden. Har lagt mer tid på att konditionsträna Ludde istället. Men nu ska vi sätta igång igen! Jag har ju sett till att skaffat mig ett tävlingslicens med så vi kan börja i öppen klass. Men tanken är att gå öppen klass-kurs innan vi ger oss på det och det får bli efter vintern. Så i vinter kan vi ha fokus på konditionsträning och skotträning! För det är väl inte bara jag som tycker att man ska skotträna sin hund innan öppen klass?


Överraskningar

Igår när Alex kom hem så blev jag alldeles överraskad han hade nämligen köpt en ros till mig och bokat två biobiljetter till Hypnotisören. Vi firade ju ett år som förlovade för ett tag sen så igår firade vi det. Filmen var toppenbra fast jag klurade ut slutet lite för tidigt haha. Det var roligt att se lite nya skådisar som gjorde super ifrån sig. Nervösfaktorn var riktigt hög under slutet och den bjöd även på en del överraskningsmoment där hela biosalongen hoppade till. Jag tycker det är roligt att kunna gynna svensk film och inte bara dom superstora amerikanska företagen. Allt som allt så hade vi en toppenkväll, den bästa på länge till och med <3


RSS 2.0