Mellandagsrean

Dålig uppdatering här från min sida. Har fullt upp med att fira jul och träffa släkt och vänner :) Var här om dagen inne på rean och tittade lite men det känns som att det mesta man hittar inte är på rean. Men det blev lite kläder till mig och så ett nytt koppel och ett Hurttatäcke till Ludde. Känns skönt att vara rustad inför vintern även när det gäller hunden. Så nu kan snön och kylan komma hit utan problem. I morgon blir det att besöka Rockneby och Alex mormor och morfar. Ska passa på att tacka för det fina julklapparna och leka med Loffe. Förhoppningsvis så kommer jag ihåg kameran så att det kan bli lite bilder. Men med mitt svaga minne så vet man aldrig :) Ha en fin kväll!

Blev ett rött täcke eftersom allt Ludde äger är rött så vi bestämde oss för att matcha med allt annat!

Julafton

Har haft världens finaste julafton med allt man kan önska sig förutom att Alex inte var här, men det kommer fler jular. Fick superfina och jättebra julklappar. Mycket grejer som är bra att ha när man ska flytta, undra hur jag ska tolka detta. Massa jättegod mat och så mys förstås. Kan inte tacka tillräckligt för alla fina julklappar! Men jag få göra så här. Tack Alex, mamma, Johnny, Tellie Sam, Ulla, Lennart, Eva, Johan, Ninna och Gusten för alla underbart braiga julklappar. Kan även tillägga att Ludde älskade det har fick. Idag är det juldagen och den kommer bestå av det som juldagen ska bestå av nämligen att göra absolut ingenting mer än att titta på alla julklappar och äta. Senare kommer Alex och då ska jag titta på hans fina klappar med! Ha en bra juldag!

Det fanns massa med god mat som fina mamma hade fixat
Och det var tända ljus överallt
Dukat och klart för hela familjen
Ludde var med så klart!
Väntan på tomten känns lång får vissa
Hela syskonskaran
Sen fick vi besök av en liten liten tomtenisse

Första dagen

Kom hem för en stund sen från första dagen och allt har varit toppen verlkigen! Hur kul som helst och barnen har varit jättegulliga. Ska jobba hela dagen imorn och hela dagen på torsdag med sen får vi se hur det blir lite längre fram. Nu är jag bara supertrött och känner för att sova i minst ett år men är ändå jättetaggad på imorn :)

Två sånna här finisar fick jag igår :)

Snart iväg...

Sådär nu ska jag alldeles strax iväg till nya jobbet. Jag hoppas hoppas verkligen att jag gör bra ifrån mig och inte blir sådär nervös och pratar för mycket. Ludde och Alex sussar så sött fortfarande men ska snart gå in till dom och pussa dom hej då. Eftersom mitt cykellyse inte fungerar än och det är kolsvart ute när jag slutar så har Alex lovat att hämta mig idag när jag slutat så jag slipper cykla i mörkret. Gulle han! Men nu ska jag på med full mundering av kläder så jag kan vara ute med dom små liven!

Typ såhär nöjd känner jag mig idag! Bild på mig och Alex i kalmar sundsparken innan min bal våren 2011.

Jippie!

Åkte ju runt och sökte lite jobb som vikarie idag och gissa vad! Redan precis när jag kom hem så ringde dom och frågade om jag kunde komma imorn och börja lite. Så imorgon ska jag vika i en förskoleklass och på fritids från 08.30-16.00 och kanske lite mer i veckan vi får se. Jag är i vilket fall överlycklig över att ha något att göra!

Här är en svamp som jag hittade i höstas, tyckte den va fin.

Adventsfika

Igår var några av mina vänner AmandaJulia och Jesper här på lite adventsfika och för att repa lite inför en litet "julspelning" som vi ska ha i veckan på öppna förskolan. Det var jättetrevlig och gott. Jag och Alex hade knåpat ihop lite gott att fika som mättade våra magar. Ludde var givetvis med och han föll för Julia och Jesper..efter ett tag. Han är ju lite skeptisk den där hunden. Idag ska jag iväg för att söka lite vikariejobb och annat smått och gott.

Såhär fint såg det ut i  mammas fönster på dagen
och såhär såg det ut på kvällen men glögg, nybakade lussekatter, mjuk pepparkaka och givetvis skumtomtar!

Apelsiner med nejlikor

Jo just det jag har gjort apelsiner med nejlikor i. Men fick precis veta av mamma att vi brukar göra dom dagen innan julafton men det hade inte jag en tanke på blev bara så sugen på att göra dom idag när Alex pratade om det. Nu hänger dom i mitt fönster och bara luktar gott!

Undrar om det blir någon snö till jul?

Snö- och julkaos!

Hemma igen från Alex. Spenderade fredagen och natten hos hans föräldrar. Åt supergod mat och tittade på en ruskigt bra film som heter Gränsen. Sevärd! Idag skulle vi ha gått en långrunda och sen bege oss in till stan för inköp av hundjulklappar men så blev det inte. När vi vaknade så snöade det jättemycket och jag blev självklart sugen på att gå ut men efter frukost så var det inte mycker snö kvar, mest bara lera och gegga. Så det blev det inget med. Sen packade vi ihop våra saker och satte oss i bilen med tankarna att vi skulle gå på stan och kanske träna "Monstret" (Ludde) på att man inte behöver hälsa på alla och att man kan gå lugnt och sansat även på stan. Men när vi närmade oss stan så var det så mycket folk och trafik att vi helt enkelt bestämde oss för att fixa det mesta utanför staden och det lyckades vi med. Sen begav vi oss hemåt med massa ben och annat gott. Så idag blev det inte så mycket av planerna men det är inte alltid det funkar. Vi är glada ändå!

Typ såhär ser Ludde ut efter varje gång han har varit ute nu :)

Hjälp mig

Var ett tag sen jag skrev något men har verkligen inte vetat vad jag ska skriva om. Idag har vi i vilket fall varit hemma hos Alex mormor och morfar och hälsat på, alltid lika trevligt. Ludde har lekt av sig med Loffe så han ligger helt utslagen i sängen här bredvid mig och vi har det så mysigt så med tända ljus och nystädat. Det är inte alltid det händer så mycket men jag kan lägga upp lite bilder från de senaste dagarna för att visa på ett ungefär :) Vad vill folk läsa om egentligen? Vad ska jag skriva? Hjälp mig. Står helt still!

Alex och mamma lagade lite julmat för fullt och det luktade gott i hela huset!


Ludde har hittat ett nytt ställe att kika ut på fåglarna och han älskar när man sätter sig bredvid och hjälper till att hålla utkik

Vi spårade lite och passade på att ta foto till ett skolprojekt


Och så har vi gått på luciatåg och sett de här söta tomtarna!

Julstök

Nu är jag och Alex hemma hos honom och ska vara här över natten. Vi körde storröj i hans rum och julstädade så nu är det fint igen. Och julpyntat dessutom! Jag som är lite julfixerad kunde inte låta bli att pynta hans rum också så julfint och julpyntat är gjort. Min pojkvän har en förmåga att skära sig så fort han har en kniv i handen och givetvis gjorde han det även idag. Kniven rakt in i tummen och massa blod. Min mamma fick pyssla om tummen medan jag låg på golvet och höll på att svimma. Nu är det bättre men inte bra än, vi får se imorn hur det står till. Nu har vi i vilket fall gått en runda med Ludde och kompisen Luna. En del lek blve det med så Ludde ligger utslagen i sängen. Resten av kvällen kommer nog bestå av hundlek, mat och massa mys!


Här har vi ännu en bebisbild fast på Luna. Hon är nog världens snällaste hund!

Ensam igen!

Jaha, då ligger man här ensam ännu en onsdag! Ingen fästman ingen hund, tomt som bara den. Men som tur är så har mamma varit snäll och lånat ut sin elfilt till mig så varmt det har jag det iallafall. Den är skön den där filten men oh så livsfarlig. Det är nämligen så att om man drar den över sig med lite värme på så somnar man nästan bums och just ikväll så känns det som att det behövs. Det brukar vara tungt och ensamt när dom där två försvinner men ikväll är det extra extra jobbigt. Jag vet inte varför men jag saknar dem båda mer än någonsin. Men som tur är så dröjer det ju inte längre än till imorn innan jag får träffa dom :) .
Imorn ska vi till lillebrors fritids för att se vad de har knåpat ihop för roligt julpyssel. De ska nämligen ha en basar så något fint lär jag säkert köpa!

Här är han inte stor. Det är i somras bara några dagar efter vi har fått hem honom :)

Skogspromenad

Idag när jag vaknade så var det som jag hade hoppats på. Snö! Så när jag kom hem från skolan så va det bara på med alla vinterkläder och ut och gå en långrunda i snön med Alex och Ludde. Som tur var så har Ludde kommit på att han älskar snö men vi uppskattar inte när han ska gå i alla lerpölar som kan bildas av snögeggan. Men som jag brukar säga det är en del av charmen!

Såhär såg det ut i nästa hela skogen när vi var ute!


Stolt husse och Ludde

Stolt matte och Ludde. Här har det börjat snö igen påväg tillbaka.

Första snön

Idag kom den efterlängtade snän som jag har väntat ivrigt på. Idag på morgonen när Alex och jag låg och drog oss som bäst i sängen så såg han att det snöade utanför. Jag skrek jag rakt ut " det snöar jag måste uuut" och hoppade fort upp ur sängen och drog på mig kläderna från igår och ropade på Ludde att följa med. Fort på med jackan och i gummistövlarna och kommer ut. Jag älskar det, hunden älskar det inte lika mycket. Det är första året han upplever snö och det var väldigt roligt att se hans reaktion. Han fattade inte riktigt vad det var för vitt som trillade ner och det var definitivt ingen höjdare att det dessutom fastande i pälsen. Kallt under tassarna var det ju också. Han såg så rolig ut när han hade fått fullt med vit snö i ögonbrynen så han såg ut som en gammal gubbe. Detta torkades snabbt bort med hjälp av tass1 och tass2. Sedan intogs en snabbfrukost och sen iväg och gå långrudan men både Ludde och Alex. Ludde uppskattade snön lite mer när vi gått en bit, speciellt eftersom man blir blöt av den. När vi hade kommit hem var all snön borta. Nu hoppas jag bara på att det kommer mer. Mycket mer! För jag vill åka pulka och skidor och bygga snögubbe och ha snöbollskrig och allt roligt som det innebär!

Min finfina chokladkalender som jag fått av min finfina fästman!


Såhär ser det ut i mitt lilla växthus för tillfället


Precis när man har tänt eller släckt ett ljus då luktar det jul. Apelsin luktar också jul.

Julhjärta

Minns ni att jag för ett tag sen skrev att jag var ute och plockade lingonris till en sak. Jo, den blev klar förra veckan. Jag gjorde alltså ett hjärta av det hela. Jag utgick från en stomme i ståltråd som var formad till ett hjärta och sen så band jag bara lingonriset runt om med grön ståltråd och slutligen så band jag ett rött band runt för att få in det sista "spretet" hur enkelt som helst och jag tycker att det blev rätt fint.

Det hänger i mitt juligaste fönster!

Julbord

Idag var jag, Alex och hans mamma och pappa iväg och åt julbord. Vi blev bjudna av hans mormor och morfar och det tackar och bockar vi verkligen för. Så nu sitter vi här och är väääldigt mätta fortfarande haha. Men innan maten så bowlade och jag kom på en hedrande tredje plats. Jag är så pass mätt att jag inte orkar skriva så mycker så uppdaterar mest med bilder tror jag. Min mamma fyller år idag också så vi var uppe tidigt och sjöng för henne och snart blir det tårta som vi var och köpte nyss, ska bli intressant att se hur den ska få plats i magen.


Här är vi på väg till Alex föräldrar hungriga men glada


Väl framme vid bowlingbanan tröttnade Alex på att vänta till vi fick spela


Här har vi hans unika bowlingstil, en av anledningarna till att jag älskar honom hehe


Här är jag på väg att göra en strike...nästan!


Vänta vänta.. det blev nästan nästan en strike


Här ser vi resultaten. Alex skämmdes över sitt så fick täcka över det.


Här börjar vi bli ordentligt mätta och goa!


Väl hemma väntade den här sötnosen som har varit så duktig idag!


Han tycker jag är jättejobbig som ska ta kort när han är så trött. Detta är i vilket fall vad vår dag har bestått av än så länge :)

Julklappar!

Idag har allas julklappar inhandlats och det känns så skönt att vara klar med allas grejor. Det var verkligen inte alls stressigt och jobbigt för Alex och jag hade planerat allt så himla bra. Vi var inne förra veckan och tittade ut allas grejor och skrev upp vad det var för något sen tänkte vi på det en vecka för att se om vi skulle ändra något och en del ändringar blev det faktiskt men sen åkte vi in en vecka senare (idag) och införskaffat oss allt. Men herregud vad mycket folk det var och vad mycket respektlösa människor det finns. Tur att jag lyckades hålla mig lugn och trevlig hela tiden haha. Nu är det bara ett par grejor som ska trilla ner i brevlådan sen är allt fixat. Gäller att vara ute i tid! Bra att det blev mycket klappa för jag verkligen älskar att slå in dem.




Nu ligger de där och bara väntar på att få öppnas :)

RSS 2.0