Nevöst!

Nu är det bara några få dagar kvar till flytten och jag börjar faktiskt känna mig lite pirrig i magen haha. Men samtidigt vet jag att jag kommer gå så bra och att vi kommer trivas toppenbra. Men jag flyttar ju trots allt hemifrån. Det ska bli så roligt och spännande! Jag kunde inte bli mer nöjd med alla möbler vi har fått ihop heller. Jag ser fram emot att få visa dom för er alla så det kliar i fingrarna! Idag var jag med min mamma på en liten loppisrunda och hittade en jättefin bild som jag ska rama in och sätta upp någonstans. Jag fyndade även några synålar och sånt som är bra att ha, även dessa av modell äldre. Kan visa dem en annan dag kanske? Imorgon ska jag tillbaka tänkte jag och köpa sytråd med. Billigt och alltid bra att ha hemma! 
 

Perstorpsbordet

Jag skulle bara vilja skryta lite om mitt otroliga köksbord. Vi hittade det för en hundring på en loppis alldeles i närheten hemma. När vi köpte det så va det ganska sunkigt och smutsigt. Men vi tog hem det och tvättade av det. Sen på med lite möbelolja så va det som nytt igen! Det är precis lagom stort när det bara är jag och Alex men sen när familjen och vänner kommer så kan man bara dra ut skivorna på sidorna så vips får alla plats. Inte nog med att det är världens snyggaste bord så är det även hur tåligt som helst. Här man man tappa sina bestick utan bucklor i träet! Det finns alltid hopp för möblerna bara man ger dem en chans :)


Hur man klär galgar

Igår kväll började jag på att klä några av galgarna och blev helt okej nöjd men har inte bestämt mig för om jag ska klä resten än. Jag lägger upp bilder på hur jag gick till väga tänkte jag och så skriver jag en kort text till också! Jag hoppas att det kan hjälpa och kanske inspirera någon!

1. Börja med att ha en galge, hurdan spelar egentligen ingen roll. Man kan ju klä sina fula plastgalgar också om man vill. Och så behöver man tygremsor eller band. Kan vara jättefint med till exempel spetsband till. Jag har valt tygremsor i klara fina färger.
2. Knyt sedan fast remsan eller tyget i galgen där du vill börja.
3. Börja sedan tvinna runtom hela galgen.
4. När du sedan nått slutet på galgen så gör du en liten knut där också. Jag har valt att inte klä själva "kroken" men det kan man självklart göra om man vill det.
5. För att dölja de fula knutarna så har jag gjort rosetter över så de inte syns.
6. Sådär! Klara att användas!


Galgarna gör garderoben

Blev ett senare inlägg än tänkt idag. Har legat utslagen fram till klockan fem idag ungefär. Vi va ute igår och kom hem klockan sex på morgonen idag så vi va lagom trötta när vi gick och la oss. Jag tänkte i alla fall visa en sak som jag köpte för ett ganska bra tag sen nu. Jag tycker att galgarna i en garderob gör väldigt mycket. Jag har väldigt svårt för sådana där plastgalgar från h&m och liknande affärer. Så därför blev jag extremt glad när jag hittade dom här fina! Det är 20 stycken galgar i stål. Jag har ett par sedan innan men de här ska jag ha speciellt i vår hall. Vi har nämligen köpt en klädställning vi ska ha där inne istället för att mosa in allt i garderober. Jag har dessutom typ tusen sjalar som jag ska hänga där. Mest bara för att se dom annars blir det väldigt lätt att man bara använder en och samma för att man inte minns hur de andra ser ut. Hur som helst så har jag inte bestämt om jag ska klä galgarna eller inte men om jag gör det skulle ni vilja att jag visade hur jag gör?


Favoritpallen

När min mamma och jag var och kikade lite i en second handbutik här i närheten idag så hittade jag en grej som jag har letat efter faktiskt. Jag hittade en pall i teak och svart galon. Den passar perfekt till våra fotöljer och större delen av resten av vår inredning. En pall kan man ha till så himla mycket men man tänker inte riktigt på dess funktionalitet alla gånger. Man kan ha den som en extrastol, en fotpall, i sovrummet att ha kläder på, som dekoration, ja det finns många bra användningsområden faktiskt. Det roligaste med den här pallen är att om man vänder på den så finns det två namn inristade i träet. Det står Rune och Greta. Kanske är det dom som hade pallen innan oss som ristade in sina namn när dom fick den. Vid giftermål? Jag hoppas att det är så. I vilket fall så ska Alex och jag rista in våra namn vi också. Synd att det inte står något år bara. Men den här möbeln är nog min nya favorit. Imorn får ni se en annan grej som Alex kom hem med ikväll :)


Lamppyssel

Igår kväll fick jag en väldigt bra idé. Den här idén resulterade i en hel del tålamodsprövning och en hel del timmars handarbete. Jag började nämligen att klä lampskärmen igen. Fast med stuvbitar av tyg. Jag tror att det kommer bli himla fint i vår hall sen. Den blir inte riktigt lika naken men jag kommer säkerligen att ha en helnaken modell också i något av rummen. Varför ska man ha något annat än det man trivs med liksom ? Idag hittade jag en till fyndgrej på loppis. Tänkte att jag skulle visa vad lite senare idag. Skulle det förresten finnas något intresse att köpa sånnahär lampor? Klädda alltså. Hör gärna av er i så fall!


Flytt i februari

Kanske dags att uppdatera lite nu! Hela december har varit full med jobb och julpyssel haha :) Men jag har en roligt nyhet. Alex och jag har fått tag i en lägenhet så i februari flyttar vi ihop och blir sambos på riktigt och inte bara här hemma hos mamma.Det är en trea med en härlig balkong. Så vi får ett gästrum så att våra vänner och syskon kan stanna lite längre om de känner för det. Så nu hoppas vi att januari går fort så att vi kan få börja fixa i den nya lägenheten och börja vårt eget första riktiga liv tillsammans. Jag längtar så mycket så jag sprängs nästan. Eftersom Alex och jag älskar allt som är retro och vintage så kommer i princip hela lägenheten inredas därefter också. Vi har en massa snälla släktingar som ger bort en mängd med superfina möbler som vi ska ha. Vi håller även på att samla på oss massa fina loppisfynd som kommer passa in och så har vi fått en massa andra saker som också kommer att behövas. Tack alla som ställer upp och hjälper oss med diverse som behövs! Vi är otroligt tacksamma och glada för all hjälp vi får och har fått! 
Här kommer en samling bilder från min instagram med grejer som vi har samlar på oss!
 
 
Vi hittade ett par grytlappar för 5kr styck, en jordglob, en trasmatta, ett uppläggningsfat och en liten tavla
 
En del av besticken som vi har samlat på ett tag och så hittade Alex ett gäng som kompleterade hela setet
 
Ett perstorpsbord känns som ett måste i vår lägenhet och det fyndade vi ett för 100kr med utdragsskivor och allt!
 
Lampan köpte jag för 30 kr tror jag men den hade tyg på sig från början med fransar på men det tog jag helt enkelt bort och tadaa! Fotöljen kostade 25 kr om jag inte minns fel.

RSS 2.0