Stensjö by

Det blev alltså en liten tripp till Stensjö by idag och gå lite grand. Vi klarade av alla lederna och en fika. Det va så otroligt vackert! Dock råkade vi gå fruktansvärt fel på en av lederna men då fick vi bara se ännu mer natur. Vi hade tur med vädret och framåt eftermiddagen så värmde solen ordentligt! Här kommer en summering av dagen i bilder!
 
Innan vi åkte så passade vi att värma upp ansiktet och humöret!
 
Det gäller att bjuda på sig själv!
 
Äntligen framme!
 
 
 
 
Det fanns fågelholkar i nästan varenda träd men den här stack ut lite. Känns som att de inte ville favorisera den ena stammen.
 
 
 
 
 
Ludde surar på husse!
 
'
Husse surar på Ludde!
 
Överrens och lyckligt ovetande om att vi snart kommer gå vilse...
 
Gärdesgårdar så långt ögat kan nå!
 
 
 
Vackert!
 
 
Notera att stenarna högst upp inte är så stora!
 
 
Ludde förstår inte varför husse inte låter honom bada i den lilla forsen
 
 
Hoppla!
 
Tada!
 
 

Taggad till tusen

På söndag ska Alex och jag ge oss iväg och promenera en hel dag. Vi har inte riktigt bestämt vart än tror jag jag men det blir i alla fall till Oskarshamn sen står det mellan att åka till Stensjö by eller till Bråbygden. Kan ju passa på att nämna att de spelade in barnen i Bullerbyn i Stensjö by så kanske ni får en uppfattning om hur det ser ut. Som det ser ut nu så ska det även bli fint väder på söndag så jag håller verkligen tummarna. Sköna skor och en stor fikakorg så kan inte dagen bli misslyckad! Sist vi va ute och gick långt så var det höst och duggregn hela vägen och det var verkligen ingen höjdare. Kallt och blött, ingen bra kombination! Är det någon av er som har något bra ställe att tipsa om där det är fint att gå?
 
Min lilla gris förra hösten!

Äntligen!

Äntligen är våren här på riktigt! Nu blir det långpromenader varenda dag och lyssna på fåglarna. Jag får en så speciell känsla när jag är ute och går ensam med Ludde och bara lyssnar och luktar. För det luktar verkligen speciellt ute nu på våren. Igår när vi var på väg hem från Öland stannade Alex till så att jag kunde plocka några vitsippor hemma och sätta på bordet. Han vet vad som gör mig lycklig! När jag stod där bland blommorna och det knastrade under fötterna av pinnar och löv så förstod jag hur mycket jag saknar att bo på landet. Det finns så mycket jag skulle kunna skriva om vad jag älskar med landet men det finns ingen tid till det idag så jag får knåpa ihop ett annat inlägg om det! 
 

Heldag

Idag har vi haft en av (enligt mig) de bästa söndagarna på ett tag! Den har innefattat mycket skratt och mycket hund. Kan inte bli bättre! Det började med att vi var och hälsade på hos Ninna, Ola och alla hundarna och gick en promenix med dem på ett blåsigt Öland. Sedan bar det iväg mot brukshundsklubben här i Nybro för ringträning för alla andra, vi tittade snällt på. Det där med att springa i ring och visa upp sig är inte riktigt Luddes grej men alla andra var jätteduktiga. Att man dessutom är blandras och inte får vara med gör det hela lite svårare. Nere vid klubben så träffade vi Maria och Whoppi som också ringtränade lite. Senare på kvällen så kom min pappa hit och firade min födelsedag lite grand och nu ligger vi i soffan och bara jäser. Om någon dag kommer det nog ett roligt paket till mig på posten. En födelsedagspresent till mig själv skulle man kunna säga!
 

Pompompyssel

Igår blev jag så himla pysselsugen och jag blev extra sugen på att göra några stycken pappers-pompoms. Så jag inhandlade ett gäng silkespapper och så satt jag igång senare på kvällen och dom blir så himla fina. Man kan ha dom överallt att dekorera med och det blir så fint. Att man sen själv får välja vilken färg man vill ha på dem gör bara saken ännu bättre! 
 
Här satt jag igårkväll när alla andra sov. Som i en liten tomteverkstad!
 
Och såhär fin va den idag på morgonen!

Inför sommaren!

Igår passade jag på att springa in och köpa lite sticklingar och annat roligt inför sommaren. Planerar att ha en balkong full med växter, hoppas bara att jag lyckas hålla alla vid liv. Så igår kom jag hem med två pelargonsticklingar två fuchisa och en petunia. I köksfönster så står det smörgåskrasse, buskkrasse och luktärt och väntar på att komma upp och få bli utplanterade. Om bara de kalla nättterna vill ge upp någon gång!
 
Här står den ena fuchisan och lapar sol! Vet inte riktigt om jag vågar plantera ut den riktigt än
 
 
Som vanligt när jag gör något så har jag alltid sällskap! Min egna lilla nallebjörn!
 

Instagrambilder!

Jag har köpt en nygammal klänning som är helt underbart skön! Och så får ni en bild på mig med, det är inte varje dag
Vi letade påskägg i trädgården och det var svårt i år när man inte kan alla gömställen utantill längre!
 
Såhär skönt kan man ha det om man heter Ludde! 
 
Vi investerade i en ny matta idag också. En av de få saker vi har som inte är second hand!

RSS 2.0