Du och jag

Idag har verkligen varit vad man kallar en heldag. Först var det möte på arbetsfömedlingen. Inte jättegivande men nödvändigt. Sen var det så att min lillebror har studiedagar så mamma undrade om jag kunde agera lite barnvakt och självklart kan jag det. Så hon bjöd på en resa tur och retur till stan. Så det blev en heldag på stan med lillebror. Fika på Holmgrens, titta på massa kläder och smycken, införskaffa nytt pennskrin, glass i hamnen och massa annat. Själv köpte jag ett linne och en ny anteckningsbok. I den ska jag skriva allt som har med jobb och utbildning att göra. Kan vara bra att samla allt på ett ställe istället för 50 000 lappar överallt. Nu är jag i vilket fall helt slut i både kropp och knopp. Ska vikariera imorgon också så behöver ordentligt med sömn i natt känner jag. Fick förresten ett samtal idag om att jag ska på arbetsintervju på måndag. Det satt inte helt fel!

Vi har minsann alltid kul ihop du och jag!

Draghund

Har precis varit ute och gått med Ludde. Det är så himla skönt ute. Tretton grader varmt solen skiner, fåglarna kvittrar och det blåser bara lite lite vilket kan vara skönt när man är ute och traskar. Inte nog med att det är så pass varmt nu, det ska tydligen bli ännu varmare i veckan. Det är så fint när alla vårblommor har slagit ut i trädgårdarn jag vill bara plocka allihop och ställa i en stor vas. Jag såg en fjäril när vi var ute också, inte en citronfjäril faktiskt utan en nässelfjäril. Den har nog vaknat till nu när det har varit fint väder så länge. Fast det bästa med hela promenaden var nog att Ludde inte drog en ända gång. Innan har han dragit så i kopplet så man har blivit galen på honom men efter mycket träning så har det visat resultat. Nu går det att gå med honom utan att få ett inre utbrott. Blev en oplanerad sovmorgon idag. Hade egentligen tänkt gå upp i tid och gå med hunden och sen sätta igång med pluggandet inför högskoleprovet. Men har sovit lite oroligt i natt och blev inte väckt av varken Ludde eller Alex när dom gick upp. Men nu sover hunden på golvet och Alex är på jobbet så det är lika bra att sätta igång med en gång när alla störningsmoment faktiskt är borta. Hoppas ni får en superfin dag och att solen skiner hos er med!

Lille plutten. Där var kaninen större än honom!

Tidsnoja

Fick lite klagomål idag om att jag har uppdaterat dålig den senaste tiden och det kan jag verkligen hålla med om. Har bara varit så att jag inte har haft något alls att skriva om. Det är väl då att Ludde har fått sin ettårs-vaccination och allt gick jättebra och vetrinären tyckte att han såg perfekt ut. Det värmer en mattes hjärta att höra. Visst tycker man själv att ens hund är den finaste och bästa i som finns men när man får höra det från någon annan utomstående så värmer det verkligen extra mycket. Tänk att han snart är ett år, tiden går så otroligt fort. Det värsta är väl att den bara går fortare och fortare, hur fort ska det då gå när jag är gammal och gaggig.  Hade tänkt återuppta spårandet med Ludde eftersom vintern är över och han älskar verkligen att spåra. Men vet inte om jag ska börja med blod eller om vi ska fortsätta med bara skank. Vore spännande att testa med blod också. Är det någon som vet hur hårda dom är med tillstånd om man ska köpa blod? Eller kan det till och med vara så att det finns någon som kan tänka sig att skänka blod och skank till oss. Skulle uppskattas något enormt. jag får lösa det där på något vis helt enkelt, för spåra det ska vi. Det är så härligt att lägga ett spår och sen ut med hunden och låta honom sköta jobbet. Jag kan helt och hållet känna att jag kan lita på Ludde och att han vet vad han gör. Det är en underbar känsla som stärker bandet mellan oss!


Sjukstuga

Ledsen för den superduper dåliga uppdateringen dom senaste dagarna men har varit nästan döende. Eller ja.. jag har haft influensan och är uppe på fötter för första dagen idag på några dagar. Nu när jag börjar bli frisk så har jag ju självklart smittat resten av familjen. Känner mig som en dålig människa. Så det är värsta sjukstugan här idag. Ligger snytpapper överallt och vart man än går så är det någon som hostar. Får hoppas att det inte är någon som blir så dålig som jag var i alla fall. Ludde tycker sjukdomar suger för det innebär att man inte gör något roligt alls.


Vår och högskoleprov

Idag har Alex åkt till Göteborg och ska vara borta resten av helgen. Han kommer hem på söndag kväll igen. Under tiden kan både du och jag antagligen läsa om deras äventyr här. Som tur är så har han lämnat hunden hemma med mig så att jag inte ska dö av saknad. Sitter och pluggar högskoleprov, tråkigt men givande, får se om det ger något när jag väl ska skriva det där provet. Har en tendens att stressa upp mig så inför prov att jag glömmder precis allt som jag har tryckt in i huvudet. Få ta någon form av lugnande innan. Räknas det som fusk? Det är nästan en synd och skam att sitta inne och plugga idag när det är så härligt vårväder ute. Kanske får bli sen när jag kommer hem igen. Ska in till apoteket en sväng och uträtta lite ärenden. Sen blir det bussen hem, med hund! Det kommer gå bra. Han är så lugn och duktig. Sist vi åkte buss, vilket var hans första gång så somande han efter 2 min. Vi är lika på många sätt jag och Ludde. Haha. Nu åter till plugget! Ha en fin vårdag allesammans!
Busen i höstas!

RSS 2.0