Vackra färger

För ett tag sen kom min syster hem från Indien efter att ha varit på ett bröllop där. Hon hade med sig massa fina presenter hem till oss och så hade hon med sig sin sari som har helt underbart fina färger. När man tittade på bilderna hon hade tagit där så var allt så himla fint, men det hade tydligen varit väldigt kallt. Skönt att hon kom hem i gott bevar i alla fall!


Här är brodern iklädd den fina sarin!

En evighet..

Nu äntligen kom jag ihåg att uppdatera bloggen. Känns som en evighet sen. Men alla mår bra och är friska. Idag har vi varit och åkt pulka och haft det roligt, men Alex gjorde illa tummen lite tror jag. Vi klickertränar för fullt med Ludde och ute har snön kommit. Imorgon bär det av hem till Alex igen eftersom han ska göra något speciellt, men det får ni nog se på tisdag vad det blir :)

Såhär ser det ut när man kikar ut genom mitt fönster!

Klicker

Gissa vem som har gått och skaffat sog en klicker och börjat klickerträna? Jo jag! Jag som alltid har varit så anti står med en klicker i högst hugg och klickar och kastar godis för att få in vad det betyder. Det är inte bara det att jag har köpt en och klickar på jag tycker dessutom att det är roligt. Så nu blir det klickerträning och så småning om även skvallerträning. Ja, ibland får man försöka ge saker och ting en chans i alla fall. Så nu ligger Ludden bredvid mig och sover. Han är antagligen lite trött efter all klickerträning och lek med kompisen Loffe.


Min hund luktar gott

Har precis varit ute och gått med Ludde i mörkret. Det regnade, snöade och haglade samtidigt. Vet inte riktigt vad vi ska tro om vintern med det här vädret. Så nu ligger han här bredvid mig genomblöt och snarkar som bäst. En sak som jag har tänkt på idag är att jag tycker verkligen att min hund luktar gott. Tycker jag. Men sen kan det ju självklart vara så att någon annan inte alls tycker att han luktar gott. Jag tycker till och med att han luktar rätt gott när han är blöt. Det är något speciellt med den lukten. Blöt hund alltså. Vissa bara avskyr den men jag kan tycka att det luktar rätt gott av någon anledning. Men att lukta på Ludde och få känna hans lukt kan göra mig lycklig och lugn i nästan alla situationer. Men om jag luktar på någon annans hund så tycker jag inte alls att de luktar gott men det tycker säkert deras ägare. Ludde luktar sött, varmt och hundigt. Det låter jätteäckligt men det tycker faktiskt inte jag!
Tycker ni att eran hund luktar gott?

Huspassning

Sitter just nu hemma hos Alex. Vi ska vara här i en vecka framöver och passa hus eftersom hans föräldrar ska fara iväg till Egypten imorgon och vi är inte det minsta avundsjuka. Så veckan som kommer nu är fullt planerad med allt från simhall till hundpromendader. Ska bli riktigt roligt. Tyvärr glömde jag min kamera hemma så det bli nog mest mobilbilder som kommer synas den här veckan och kanske lite gamla bilder :)

En gammal favorit på den där Ludde

Att bli jagad

Vi var tidigare ute och lekte med Luddes favvoleksak som ni såg i inlägget tidigare. Att man dessutom kan göra sin favvolek med favvoleksaken kan ju inte bara bli fel. Nämligen att bli jagad med bollen i munnen! Här kommer en liten kort film på när både Alex och jag bli överlistade av vår hund!


Nöjd!

Någon är nöjd med sin julklapp. Han gör nästan allt med den i munnen och om den inte är där så har han den bredvid sig när han sover. Hur ska det gå sen när inte bollen finns där mer?

Den vanliga rundan

Ludde och jag har nyss varit ute och gått vår vanliga runda. Både han och jag skulle nog kunna gå den med förbundna ögon. Och som vanligt så gick han lös utan några problem. Idag kunde det till och med köra förbi en bil utan att Ludde var tvungen att jaga den. Ludde och jag har varit ensamma en stund på dagen idag eftersom Alex skulle åka och testa bilen. Men nu är han hemma igen. Nu blir det kaffe och kanske en lussekatt till och senare ut och leka med Ludde och hans favoritleksak som han fick i julklapp.


Såhär går det till när vi ska gå över en väg. Här går det inte till 100% men han gör som jag säger åtminstånde haha :)

Minnen

Sitter och tittar igenom massa bilder från i somras och bara längtar till årets sommar. Då är Ludde ett år och Alex och jag har massa planer på saker vi ska hitta på. Men här kommer bildbomben i alla fall.

Det såg ut såhär i ena köksfönstret
Ludde var en nyfiken liten plutt
Han hälsade på kaninen för första gången
Han hade många intressanta sovstilar
som sagt...
Han var så liten då..
Framåt slutet på sommaren blev han lite större och en slappis, snart kommer en ny sommar, undrar vad han är i för fas då :P

Torsjöleden

Nu har vi varit ute och gått Torsjöleden. Den är ca 7 km lång men vi tror den är lite längre och för tillfället väldigt blöt. Ingen höjdare om man tar gympaskor istället för gummistövlar som jag i vanliga fall nästan alltid har på mig. Det var väldigt skönt att komma ut och gå tyckte vi nog allihopa. Men nu blir det mat för min och Alex del och sova för Luddes :)


Det är inte alltid så lätt! Harklingen i slutet betyder att det han håller på med inte är okej och han är verkligen supersäker på just det sättet haha :)
Det var precis som vilken höstdag som helst ute.
En annan sak som han är klockren på är när vi visslar på honom. Då är det dags att sätta fart.Det fanns ett ställe med superfin utsikt som jag tyvärr inte fick med på bilden. Jag tror Alex tyckte det va lite kallt.
Väl framme så stod den där och väntade troget på oss :)

Snön, vart är du?

Idag har vi försökt lära Ludde att han ska ge Alex sin snusdosa och det gick ju...sådär haha. Han fattade att han skulle ha den i munnen och hela den grejen men han vägrade ge den till Alex. Vi får fortsätta jobba på det där så löser det sig säkert till slut. Vi väntar fortfarande på snön så att vi kan ut och åka skidor och få använda täcket. Snälla snön du kan väl komma hit någon dag också?
Imorn blir det långlångrunda på ett ställe som heter Torsjöleden, det är så fint där så jag måste få visa Alex och Ludde och kanske även er om jag tar lite bilder. Lovade ju bilder sist men som sagt minnet sviker mig rätt ofta. Ska säga till Alex att påminna mig så får vi se :)

Såhär såg det ut förra året i december och januari
Vart är den nu?

RSS 2.0